вівторок, 27 травня 2014 р.

Couchsurfing, каучсерфінг або що ж означає "мандрівка диванами"?

Сьогодні, в такий хороший день, не хочу писати про мотивацію заробітку грошей, якісь інтелектуальні ігри, як себе мотивувати рости і розвиватися, ставати креативним і т.д. а хочу розповісти Вам про подорожі. Колись Марк Твен сказав: "На смертному одрі ми будемо шкодувати про дві речі: що мало любили і мало подорожували" і він був на 100% правий.
Couchsurfing - це геніальний винахід людства, всесвітня мережа побудована на довірі людей один до одного, основна мета якої є активізація обміну міжкультурним досвідом, подорожі, пізнання культур і т.д. Щось схоже на EVS тільки свою подорож ти плануєш сам, а тобі допомагають лише з житлом. Зареєструвавшись на сайті, Вам як користувачу стають доступні усі можливості мережі. Мова в мережі англійська, хоча є можливість частково локалізувати меню мережі на будь яку зручну для Вас. Мережа побудована таким чином, що кожен бажаючий учасник який є зареєстрований при своїй мандрівці в іншу країну може за
рядом параметрів, таких як знання мов, географічне розташування, зацікавлення і т.д. знайти собі каучсерфера для ночівлі на період своєї подорожі. Ви маєте можливість користуватися послугами інших користувачів з інших країн коли подорожуєте, або ж маєте чудову можливість приймати в себе вдома іноземця, і таким чином здійснювати міжкультурний обмін, весело та цікаво проводити час, дізнатися та навчитися чогось нового.


К-ть зареєстрованих учасників в мережі Couchsurfing
Розробники дають особливу увагу безпеці, тому важливо після вашої поїздки написати як Вам жилось в приймаючої сторони, і відповідно вони напишуть про тебе. Тоді в майбутньому ти зможеш приймати до себе досвідченіших мандрівників, і також подорожувати по найзатишніших та найдобріших людях. Звісно що навіть якщо профіль показує що людина янгол і в неї 100500 людей ночувало чи вона багато подорожувала і всі пишуть що він такий кльовий це не означає що так само буде з Вами. І якщо Вам чимось не подобається ця людина, чи Ви обираєте в кого заночувати і щось Вам не внушає довіру подумайте двічі. Але якщо ж Ви таки вибрали таки можливість спробувати відчути щось нове і підібрали людину, котра більш менш відповідає Вашим особистим очікуванням і колу спілкувань - вітаємо Вас в товаристві Couchsurfing. Читав про багато смішних історій, таких як наприклад два друга поселилися до гея, і ніхто ні про що не підозрював поки він вночі не приліз і не ліг між ними, про бабусю, котра не знала що в них вдома гість, і коли побачила нову людину в хаті почала нападати на нього з мітлою і ганяти по хаті і взагалі ще багато багато іншого. Але насправді, ціль цього не зекономити грошей, а власне цікаво і весело провести час, адже де як не з людиною місцевою ти пізнаєш всі таємниці міста чи країни?
Користувач felixpliester зробив дуже ознайомче відео що потрібно зробити для того щоб почати подорожувати безкоштовно і для чого це.

Успіхів Вам і багато подорожей! А чи маєте Ви досвід в каучсерфінгу?! Якщо так, то де і коли? Ваші враження?

Немає коментарів:

Дописати коментар