четвер, 24 квітня 2014 р.

The Man Who Built America (2012)

Подивившись серію фільмів про "Людей, які збудували Америку" не зміг втриматися, щоб не написати відгук про фільм. Доречі, це один з моїх улюблених фільмів, який я всім рекомендую.
Вартує почати з того, що це документальний фільм. Має 8 серій:
1. Нова війна / A New War Begins
2. Будівнича лихоманка / Bloody Battles
3. Початок суперництва / Changing the Game
4. Кровопролиття / When One Ends, Another Begins
5. Новий конкурент / Un nuevo contendiente
6. Абсолютна влада / El dueño de todo
7. Білий Дім під контролем / Estrategia electoral
8. Нова машина / El Automóvil
Ходять чутки, що це лише 1 сезон, і скоро має вийти 2-ий.
Ми звикли казати що Америка була відкрита Колумбом, що її успіх полягає в тому що туди прийшов цивілізований світ, там сприятливіші умови і т.д., але цей фільм якраз повністю заперечує всі ці нісенітниці. Америку збудували люди. Звичайні, смертні люди, такі як ми з Вами, тільки з іскрою в очах і мрією в серці. Початок фільму - кінець громадянської війни і вбивство Авраама Лінкольна. Світ списує
американську демократію як невдалий експеримент. Країна розколюється. І це стає поштовхом до розвитку нових лідерів. Ці люди одразу стають геніями свого часу, сучасна молодь ставить собі за приклади, їх вивчають як людей, які створили історію, про них пишуть книги, а на їхньому досвіді і прикладі виросли сучасні гуру та генії бізнесу. В фільмі розповідається про Рокфеллера, Моргана, Едісона, Форда, Теслу, Карнегі … Вони створили американську мрію. Вони були тим двигуном капіталізму в усіх галузях промисловості. Та найбільша цінність фільму, це справді мотивуюча ідея: "АМЕРИКУ НЕ ВІДКРИЛИ. ЇЇ ПОБУДУВАЛИ". Великі компанії - титани, які між собою конкурували, об'єднуються разом задля порятунку бізнесу. Громадянська війна, Велика депресія, Друга світова, створення першої електричної лампи, першого автомобіля, спорудження найпотужніших монополій світу - це все їхніх рук справа. Не буду описувати історію, події, бо всерівно все побачите в серіалі, єдине що хочу зауважити, що якщо до документальних фільмів ставитеся байдуже, то цей фільм якраз має свою специфіку, що він більше схожий на художній з елементами документалістики.


Для того щоб ви відчули справжній смак серіалу, якщо ще сумніваєтеся чи дивитися чи ні, подивіться цей трейлер




Серіал є в вільному доступі на різноманітних торентах, ex.ua і т.д. В принципі, хто шукає - той знаходить ;)
P.S. Переглянути фільм порекомендував Андріан Сливоцький на своїй лекції LvBS на програмі з успішного управління  - GoodGovernance. Щиро дякую за такий цінний ресурс, який міг пройти повз мене.

А як Вам фільм? Які ваші враження? Чи змотивував він Вас до чогось?

Немає коментарів:

Дописати коментар