середу, 6 квітня 2016 р.

Machi Koro

Оригінальна назва: Machi Koro/ Metropolia

Видавець: Groundinc Inc., Hobby world
Автор: Masao Suganuma
Вік: 7+
Кількість гравців: 2-5
Час партії: 30-45 хв.

В настільній грі Мачі Коро (Machi Koro) гравці виступають в ролі мерів невеличких містечок. Купуючи і розігруючи картки будівель, вони будуть поступово отримувати нові можливості і збільшувати власний добробут. Зведені споруди приносять прибуток, час отримання і розмір якої визначаються кидками кубиків. Є будівлі які дають прибуток тільки в свій хід, а є й такі, які працюють постійно. Деякі споруди впливають на продуктивність інших будівель, а деякі - дозволяють виконувати
спеціальні дії. Загалом комбінацій в грі є безліч, і нудьгувати гравцям не доведеться. Крім цього в російській і польській версії гри ви відразу знайдете додаток Мачі Коро Плюс, що дає доступ до великої кількості будівель з більш складними і цікавими ефектами.

Моя особиста оцінка: 9/10

В гру легко ввійти, дуже просто пояснити правила, гра справді розвиває логіку, стратегічне мислення, вчить швидко рахувати (додавати, множити, ділити) і вчить пристосовуватися до найрізноманітніших ситуацій і перебігів гри. Те, що не подобається особисто мені, бо все інше вважаю чудово продуманим, це те - що гра займає дуже багато місця. А граючи в розширену версію, і з додатками, так взагалі використовуємо два столи. Не знаю як автори могли б щось змінити(можливо зменшити картки вдвічі), але коли у вас цілий стіл закладений це трішки некомфортно. Гру легко можна зіграти кілька разів за вечір, дуже прості правила,  дизайнер чудово все промалював, що тільки ще більше затягує в гру.

Немає коментарів:

Дописати коментар