вівторок, 5 квітня 2016 р.

Управління місцевого самоврядування в державах Європейського Союзу - UMCS, Люблін


Університет Марії Кюрі-Склодовської, який знаходиться в Польщі, м. Люблін оголошує набір на програму післядипломної освіти "Управління місцевого самоврядування в державах Європейського Союзу". Навчання відбуватиметься українською мовою. Для прийому не вимагається знання польської мови.

Керівник післядипломної освіти: проф. Валентин Балюк.
Мета навчання:
Метою післядипломної освіти є зміцнення фахової підготовки кадрів місцевого самоврядування в Україні шляхом здобуття відповідних знань та пізнання практичного виміру роботи місцевого самоврядування в умовах Європейського Союзу.


Тривалість навчання:
2 семестри, 210 годин (у цьому дистанційне навчання, а також 2 тижні практики).

Місце проведення занять:
Заняття проходитимуть в Університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні. Частина занять буде проводитися у формі дистанційного навчання (e-learning). Практика буде проходити в одній із установ місцевого самоврядування в Люблінському воєводстві.

Випуск:
Умовою завершення навчання і отримання сертифікату є отримання позитивних оцінок зі всіх іспитів та заліків, передбачених навчальною програмою, а також проходження стажування в установі місцевого самоврядування в Польщі та отримання заліку з практики.

Програма включає 210 годин занять (частково у формі дистанційного навчання), в рамках яких реалізуються наступні предмети:

І семестр:
Публічне управління – визначення та підсистеми
Конституційні системи демократичних держав
Організація та управління у сфері публічної адміністрації
Мова у сфері публічного управління
Структура і організація місцевого самоврядування в окремих країнах Європейського Союзу
Публічні фінанси

ІІ семестр:
Європейські фонди та управління проектами
Комунальне господарство
Громадянське суспільство
Публічне комунікування у місцевому управлінні
Місцева соціальна політика
Практика у польській установі місцевого самоврядування (2 тижні, 80 годин)

Характеристика навчальної програми:
В рамках післядипломного навчання будуть представлені як теоретичні, так і практичні аспекти організації та функціонування публічної адміністрації, в тому числі органів місцевого самоврядування. Будуть представлені системні, організаційні та правові виміри функціонування публічної адміністрації (у тому числі місцевого самоврядування) в Європейському Союзі, зокрема у Польщі. Значна увага звертається на процедури, які лежать в основі роботи публічного управління, в тому числі організацію і управління у сфері публічної адміністрації, публічні фінанси та інформаційну політику. Поруч із загальними питаннями, обговорюватимуть окремі питання, пов’язані з функціонуванням місцевого самоврядування, наприклад: комунальне господарство, громадянське суспільство, місцева соціальна політика. Окремий блок включає питання, пов’язані з управлінням проектами і отримуванням фінансування з фондів ЄС. Передбачено також заняття про мову в публічному управлінні, які дозволять учасникам підвищити знання польської мови, особливо щодо використання її у сфері публічного управління. Двохтижнева практика у польській установі місцевого самоврядування дасть можливість безпосередньо ознайомитися з реаліями функціонування місцевого самоврядування у Польщі.

Отримання відповідних знань і навичок працівниками органів місцевого самоврядування в Україні має особливе значення у контексті реформ, які відбуваються сьогодні в Україні та помітно змінюють принципи і практику функціонування місцевого самоврядування, і в яких велику роль відіграє саме польський досвід. Післядипломна освіта дозволить ознайомитися із принципами і реаліями публічного управління (в тому числі місцевого самоврядування) в Польщі та інших країнах Європейського Союзу, що вкрай важливо в контексті асоціації України з Європейським Союзом.

Післядипломне навчання дозволить учасникам здобути як теоретичні знання, так і різноманітні навички у сфері роботи органів місцевого самоврядування відповідно до європейських стандартів та в реаліях Європейського Союзу.

Більше про програму, оплати і умови відбору на офіційній сторінці UMCS

Немає коментарів:

Дописати коментар