пʼятниця, 19 лютого 2016 р.

Love letter

Оригінальна назва: Love letter

Видавець: AEG
Автор: Seiji Kanai
Вік: 8+
Кількість гравців: 2-4
Час гри: 20 хв.

У місті-державі Темпест напруга - королева Маріанна заарештована за державну зраду. Принцеса Аннета, шокована цією звісткою, закрилася в своїх покоях, тому її численні шанувальники можуть висловити своє співчуття, підтримку і симпатію лише через таємні послання, які доведеться передавати через інших мешканців палацу. Але чи дійдуть вони до принцеси?  На початку раунду кожен учасник гри Таємне послання отримує одну таємну
карту; вона символізує персонажа, у якого знаходиться любовне послання даного гравця. Чим більша цифра в верхньому лівому куті карти, тим ближче цей персонаж до принцеси. До кінця раунду гравцям треба постаратися залишити на руках карту найбільш наближеної до принцеси людини, адже вона прочитає тільки один лист.
Правила раунду гри Таємне послання надзвичайно прості: в свою чергу учасник бере карту з колоди і вибирає, яку з двох наявних у нього карт скинути. При скиданні карти застосовується її особливу властивість, іноді це може обернутися проти самого гравця. Коли колода карт закінчується, гравці розкривають свої таємні карти і визначають переможця. І так грається до 7 перемог при 2 гравцях, 5 перемог при 3, і 4 перемог при 4 гравцях.

Моя особиста оцінка: 8/10

Гра одразу затягує своєю простотою: 8 різних видів карт з 16 усього, можливість швидко зіграти в гру і пояснити правила. Гра вчить аналізу і запам'ятовуванню, ризику, розвиває інтуіцію, трішки вміння блефувати і не видавати себе. Також, її великою перевагою є доступна ціна і розмір: упакування є навіть меншим ніж звичайна колода ігрових карт. Однак, хоч гра є і цікавою і з радістю в неї можна грати ще і ще, це не є "гра вечору". Ви не зможете зібратися з друзями щоб просто пограти в Love Letter. Це може бути чудовою грою для старту, або завершення вечора, але вона не є настільки кліматичною, щоб ви змогли провести за нею 2-3 години і в кінці всі вийшли перейняті атмосферою і неймовірним захопленням. Цікава вона тим, що в ній немає переваги в того хто вже її грав від тих, хто грає вперше: за кілька перших розіграшів всі гравці досконало розуміють функціональні можливості кожної карти і грають на рівних. Та, деколи здається, що цих карт є замало. Після вже сотні зіграних партій, мені б хотілося якесь доповнення або більше карт можливо? Доповнення поки що не планується, та й взагалі не знати чи потрібно(можливо це тільки зіпсує гру), однак автор видав точнісінько таку саму гру в 2015 році, тільки розроблену в тематиці Batman. А ще є ціла купа клонів гри на космічно-зоряну тематику. А що - я б хотів спробувати, цікаво)






Роксолана, дівчина зі Львова  оцінка 10/10

"Love letter" дуже проста до зрозуміння гра. Мені не подобаються ігри, де людям тяжко зрозуміти правила гри і потрібно заграти 2-3 партії, щоб усвідомити про що йдеться взагалі. Її можна взяти в будь яке місце, оскільки вона маленька і поміщається навіть в кишеню. А також, її можна пограти і на двох, коли немає людей на Діксіт ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар