середа, 17 лютого 2016 р.

Dobble

Оригінальна назва: Dobble

Видавець: Asmodee
Автор: Denis Blanchot, Guilaume Gille-Naves, Igor Polouchine
Вік: 6+
Кількість гравців: 2-8
Час гри: 2 хв партія, 20-30 хв. неймовірного задоволення

Dobble - це швидка весела гра, що розвиває зорове сприйняття, уважність і реакцію. Безсумнівно підходить для різного віку, чимось схожа на Jungle Speed. Офіційно рекомендована дітям від 6 років, та є  доступною як і малюкам, так і принесе неймовірне задоволення дорослим.

Компактна кругла коробочка яка містить круглі карти з безліччю картинок: тварини, рослини, символи, написи, смайлики ... Цікаво, що кожна карта унікальна, але на кожній парі карт є одна (і тільки одна) загальна для цих карт картинка. Саме на пошуку цього збігу і побудована настільна гра Доббл. Основна частина правил, котрі побачите в відео чи зможете знайти в інтернеті пропонує зібрати якомога більше карт або, навпаки, швидше за всіх їх позбутися, вказавши на однакові малюнки. Оскільки всі діють одночасно, гра проходить дуже динамічно і весело!

Моя особиста оцінка: 10/10
Dobble - це геніальна гра в своїй простоті! Я не можу уявити як автори придумали настільки просту гру, використовуючи такий простий механізм. Аналогічно з виконанням - для мене важливо щоб загравши в гру мені хотілося до неї повернутися. Картки і коробочка неймовірно красиві, її не соромлячись можна подарувати комусь на день народження чи інше свято. Dobble це саме та гра: компактна (можна взяти її з собою в дорогу, в універ, до школи, в похід в гори і т.д.), в ній дуже швидко і легко ввести нового гравця, вона в принципі не надоїдає. Всі ці різнокольорові малюнки і різного розміру заслуговують окремого "Слава!" дизайнеру. А ще, неймовірний плюс те, що через свою просту механіку над грою можна фантазувати і або самому придумувати правила, або скористатися з більше ніж 20 варіантів які вже придумали різні гравці до Вас. Якщо ще не маєте - рекомендую купити, а якщо Ви взагалі не знайомі з світом настільних ігор - Dobble чудова гра щоб розпочати це знайомство!


Немає коментарів:

Дописати коментар