понеділок, 31 березня 2014 р.

Презентація Міжнародної програми обміну волонтерів Erasmus+


Був час коли я сам збирався поїхати по цій програмі. Можливо, ще колись знайдеться час і вдасться поїхати. Але саме зараз є можливість для всіх охочих познайомитися з міжнародним волонтерством. Інститут Громадського Лідерства, Академія Української Молоді та Книгарня «Є» запрошують на презентацію Міжнародної програми обміну волонтерів Erasmus+, яка відбудеться 2 квітня. Початок презентації — о 18.00. Адреса книгарні “Є”: просп. Свободи, 7.
Вхід вільний для всіх бажаючих та абсолютно безкоштовний.
EVS – програма Європейської комісії, яка дає змогу молодим людям попрацювати за кордоном
на волонтерських засадах. Зазвичай волонтери за проектами EVS залучаються до праці у сферах культури, спорту, охорони навколишнього середовища, займаються з дітьми тощо. Волонтери EVS працюють у неприбуткових організаціях та установах і беруть активну участь у суспільному житті своєї приймаючої спільноти. У той же час вони отримують новий досвід та знання, що можуть бути корисними для їх майбутнього життя.
Саме тому важливо подорожувати, відкривати для себе інші культури, інші світи і залишати після себе слід. Ми помиляємось, коли думаємо, що не можемо змінити світ. Насправді це нам під силу! Одна з таких можливостей — волонтерство. Допомагаючи там, де це необхідно і кому це необхідно, ми робимо свій внесок. Водночас ми допомагаємо собі, розвиваємось, краще розуміємо себе і людей навколо.
Протягом презентації керівник відправляючої організації Світлана Роднєнкова розповість про волонтерство з новою Європейською програмою Erasmus +, про можливості молоді вплинути на розвиток суспільства в інших країнах, де потрібна наша допомога; будуть представлені умови участі у Міжнародних програмах обміну, а охочі зможуть зареєструватись на неї. Також будуть представлені історії стажувань деяких молодих людей і буде можливість поспілкуватися з волонтером EVS з Автрії Антонією Нецл, яка приїхала на 9 місяців до Львова з проектом «Досліджуючи Європу». Основна ідея її проекту — це просвітницька робота з дітьми та молоддю в молодіжному центрі, проведення євроклубів та мовних клуб для молоді.
Тому, маю надію, що книгарня буде вщент забита молоддю, яка хоче познайомитися з умовами програми Erasmus+ і спробувати себе в ролі волонтера якоїсь Європейської країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар